Първа тренировка за децата в Център за социална рехабилитация и интеграция "Емилиян" проведе екипът на баскетболен клуб "Вълци-Разград". С много емоции деца и треньори се впуснаха в играта, упражниха основни движения, взаимодействаха си в екипи и дори участваха в състезание, което донесе излючителен положителен заряд на всички присъстващи.

"Благодарение на подкрепата на генералния ни спонсор, имаме възможност да работим безвъзмездно и с деца, които традиционно не попадат в масовите инициативи в града. Нашето общо желание и цел е да даваме равен шанс на децата в Разград и региона, като по този начин работим за по-добра среда и условия за всички. И в това отношение срещнахме безапелационна подкрепа в лицето на ръководството на "Амета", коментира Пенко Велчев, председател на баскетболния клуб.

Милкана Михайлова - директор на Център "Емилиян" от 2006 година, сподели с голямо вълнение, че е важно кой е до теб в ежедневието, когато си тъжен и ти е трудно и как общува с теб.

"Вече петнадесет години със специалистите, продължаваме да преследваме глобалната цел, която си поставихме още при основаването през 2004 г., а именно промяна на отношението на обществото към децата с нарушения, предоставяне на възможности за равни шансове и равнопоставеност, качествена подкрепа и професионализъм", каза тя.

Общото желание на специалистите от център "Емилиян" и треньорите от школата е това да е началото на една системна и позитивна съвместна инициатива.