Полетът от Истанбул, с който ъндърграунд босът Димитър Желязков-Митьо Очите трябва да бъде екстрадиран у нас, излетя с 1 час и 5 минути закъснение, научи ПИК.

Първоначално на таблата на Терминал 2 на Летище София се появи информация за закъснение от 20 минути, но след това служители на аеропорта разкриха пред репортер на медията ни, че самолетът все още не е излетял от Истанбул. 

Точно в 20.10 часа все пак самолетът на Турските авиолинии излетя от летище "Ататюрк". Очаква се той да кацне у нас около 21.30 часа.

Все още няма официална информация за закъснението на полета.

Димитър Желязков трябва да бъде екстрадиран у нас с директен полет от Истанбул със самолет Еърбъс 321 на Турските авиолинии.

Припомняме, че близо седем месеца продължи процедурата по екстрадицията на Желязков. Той бе арестуван в турски хотел на 4 август м. г., след като бе обявен за международно издирване от Интерпол. Два дни преди това в Бургаско започна акция срещу бандата му и бяха арестувани 19 човека. Митьо Очите е обвинен за лидер на престъпна банда за рекет, изнудвания и палежи.

Заедно с Очите в луксозен хотел в Истанбул бе окован с белезници и зърненият бос и зам.-шеф на бургаския общински съвет Бенчо Бенчев. Той е обвинен, че помогнал на Желязков да избегне наказателно преследване. На 2 август Бенчев транспортирал Очите от Солун до Истанбул, часове след като стартирала акцията на МВР в Бургаско срещу бандата му. Бенчев резервирал и стая на свое име в хотел “Рамада”, където Очите бил от 2 август до ареста му. Зърненият бос е на свобода срещу 50 000 лева гаранция.