Смолян. при зимни условия са пътищата в област Смолян, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Времето е облачно с валежи от сняг по високите части. Новата снежна покривка в областта достига до 30 см. Пътните настилки са мокри и заснежени, но се почистват и обработват. Тежкотоварните автомобили над 12 тона трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета през проходите Превала, Рожен“, Печинско, по пътя Девин – Михалково, по направлението Батак – Доспат, по пътя Борино – Доспат до границата с област Благоевград, както и направлението Соколовци – Момчиловци – Виево. Заради стеснени пътни участъци, роторни снегорини разширяват пътищата по направленията Смолян – Пампорово, Пампорово – Чепеларе и към прохода Рожен.
Остава затворен заради паднали дървета пътят от отклонението за НАО „Рожен“ посока Лъки до границата са ОПУ – Пловдив. Движението по пътя с. Арда – с. Горна Арда е ограничено за МПС с тегло над 10 т. поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти. Движението в района се регулира с пътни знаци. Повишена е опасността от падащи камъни и свличане на земни маси по всички направления в областта, затова водачите трябва да шофират внимателно и със съобразена скорост.
Движението по пътя Смолян – Мадан, при срутището на разклона за село Тикале се регулира със светофарна уредба и скоростта е ограничена до 20 км/ч. Трафикът се осъществява в дясната пътна лента.
В Смолян пътните настилки са мокри. Автомобилният трафик в края на работната седмица е интензивен по централния бул. „България“, прилежащите към него улици и кръстовища и по входно-изходните артерии на града.
Нели ГЕРГЬОВСКА