Препълнен площад “Свобода” посрещна президента Румен Радев в Хасково. Пред сградата на областна администрация държавният глава прие строя на почетния караул. Той дойде по покана на Хасковската търговско-промишлена палата. Заедно с дипломати и представители на посолства в България, участва в среща с местния бизнес в театър “Иван Димов”.

При влизане в театъра, попитан за промените в изборния закон, Радев отговори лаконично: Нека се изговорят другите, моите действия са ясни.

По време на срещата въпроси зададоха гости от Индия и Англия, както и от местния бизнес.

“Хасково като облик изглежда съвсем нелошо. Личи си, че е направено много за благоустройството и модерния архитектурен облик. Затова можем да кажем, че Хасково изглежда като един европейски град. Въпросът е какво мислят и как виждат бъдещето си хората, които живеят и работят тук, как се чувстват тези хора, какви са амбициите и как да се направи така, че хората които живеят тук, да се чувстват пълноценни европейски граждани.”, заяви пред пълната зала в театъра Румен Радев. Той коментира и статистическите данни за Хасково, които по думите му правеле впечатление. Брутният вътрешен продукт на човек от населението е почти два пъти по – малък от средния за страната, средната работна заплата е на 24 място от 28 области и два пъти по-малка от София, структурата на услугите и промишлеността е съсредоточена в сектори с по-ниска стойност, изостават чуждестранните инвестиции, посочи Румен Радев.

Въпреки всичко Румен Радев заяви, че е оптимист за Хасково, защото тук минава най-краткият път между Европа и Азия, съвсем наблизо са границите с Турция и Гърция, земята е плодородна, климатът е подходящ, хората са трудолюбиви. Това са дадености, които никой не може да ни отнеме, категоричен бе държавният глава.

Тази вечер най-вероятно държавният глава ще посети родителите си в Славяново.