Няма как да се развива лека атлетика без закрита писта. Надявам се, че успехите на старозагорската лека атлетика ще бъдат още по-големи. Ние ще помагаме на всички ваши начинания. В това увери министърът на спорта Красен Кралев по време на откриването на ремонтираната лекоатлетическа зала в Стара Загора.
По думите му, Живко Тодоров е един от кметовете, които най-много обичат спорта. Спортният министър обясни още, че дава за пример клуба по лека атлетика в Стара Загора, защото това е градът, в който децата тренират в един клуб, треньорите не са разделени, както в други градове, където има по няколко клуба. Всичко, което прави Общината се връща в обществото, допълни той. 
Сигурен съм, че обновената зала ще бъде един прекрасен дом за всички лекоатлети. Да натискате спорта здраво, да слушате треньорите, защото Стара Загора и България разчитат на вас, обърна се към състезателите кметът Живко Тодоров.
Това, което постигнахме в Стара Загора и като спортни мероприятия и като спортни успехи се дължи на съвместната ни работа с кмета, общината, Общинския съвет и Министерството на спорта. Все така да вървим напред, пожела и президентът на Спортен клуб по лека атлетика Берое Иван Колев
СКЛА Берое има 60 картотекирани състезатели и подготвителни групи. След приключването на зимните първенства, първи най-малките състезатели до 13 г. възраст ще участват в Националния шампионат на 13 май. т.г., а след тях са и държавните шампионати в останалите възрасти. Всички очакват и тазгодишното издание на Международния лекоатлетически турнир Самарско знаме.


Изпълнител на ремонтните дейности на стойност 490 116 лв. е „Проинвест строй“ ЕООД Пловдив, а средствата са осигурени от Община Стара Загора.