Националите на България по тенис до 16 години са сред 8-те най-добри отбора, които ще участват във финалите на Европейската отборна зимна купа по тенис.

Надпреварата е от 15 до 17 февруари във Франция. Първа ракета в отбора е тенисистът на варненския клуб „Черно море – Елит“ Пьотр Нестеров, който е номер 1 в европейската ранглиста за 16-годишни.

Другите двама са Владо Попов и Максим Хорозов, който замени Иван Пенев, заради контузия в глезена получена на турнира във Варна. Хорозов е от пловдивския клуб „Джуниър Про“. Треньор на националния ни отбор е Кристиан Илиев от "Черно море Елит".

Целта пред националите ни е място в полуфиналите сред 4-те най-добри на турнира. Участват още домакините от Франция, Чехия, Германия, Полша, Русия, Сърбия и Швеция.

Жребият изпрати българите срещу Чехия. Мачът е от 14 ч българско време. При победа България излиза срещу победителя от двойката домакина Франция и Швеция.

Ето я схемата на турнира:

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html