Бруталното видео, в което кон, впрегнат в каруца, е теглен и влачен от кола, буквално взриви мрежата, а сега потресе и телевизионните зрители.

Водещите на Нова телевизия Виктор Николаев и Аделина Радева бяха смразени от бруталните кадри с деца и насилие, които се разпространяват скоростно из мрежата, пише Факти.бг.

На първото видео, изпратено от зрител, се виждаше как кон, теглен от кола, дърпа тежка каруца и видимо изнемогва заради огромната тежест и темпото, което трябва да поддържа. След секунди пък кадрите се сменят с други, в които деца хвърлят камъни и бият с пръчка куче, което е завързано за автомобилна гума и лае жално от болка.

“Кадрите с коня се появиха във Facebook групата "Забелязано в София". "Онемях!!! Такава изобретателност не бях виждал...", пише потребител към видеото, което се появи в мрежата. От клипчето не става ясно точно къде се развива действието. Най-вероятно изобретателните граждани са от ромски произход. Вижда се само каруца, която се намира в крайната лява лента и определено затруднява нормалното движение по пътя. Тя е теглена от кон, който от своя страна е завързан с дълго въже за лек автомобил, който дърпа цялата композиция.

Разбираемо, видеото отприщи гнева на интернет потребителите. Хората не крият възмущението си към жестокостта, проявена към животното.

"Е***и изродите такива като ги видим не трябва да живеят.... Ама къде е закона и властта в тая държава . Така ще е докато ги търпим", "Това е невероятна жестокост! Такива действия ни разделят с цивилизацията. Това е поведение. 21 век!!!", "Няма ли полиция,как може да тормозят така кончето?!Ето пак стигаме до това колко е прав Каракачанов!", "Що мъчат така коня тея ", "Дивашко, малоумници ве....... уж зоо полиция уж много загрижени. Айде една акцийка да се види как се гледат тези животни или по-скоро как се издевателства върху тях..." и "Трагедия, горкото конче. Няма ли полиция, никой ли не подаде сигнал?", са само част от коментарите, които заваляха под скандалното видео.

Другият клип, който възмути водещите на Нова телевизия, е заснет в столичния квартал "Христо Ботев". На него е заснето как малки деца малтретират малко кученце, което не спира да лае жално и да скимти от болка. "За щастие кучето се е освободило, но ако не беше, какво щеше да стане с него - всички знаем!!! Животните са част от нашия свят и ние трябва да им помагаме", гласи текстът към видеото, което се появи в популярна група в социалната мрежа.