В деня на Свети Валентин испанското издание "Мундо депортиво" представи галерия с футболисти, които през цялата си кариера обичат и защитават цветовете само на един клуб.

Франческо Тоти - Принцът на Рим. 42-годишният италианец изкара цялата си кариера с екипа на "Рома". Любимецът на феновете на "вълците" вдига титлата на Италия като капитан през 2001 година. Печели и две купи на страната през 2007 и 2008 година. 

Най-титулуваният английски футболист Райън Гигс има 963 мача за "Манчестър Юнайтед". С "червените дяволи" той има 13 титли на Англия, 2 Шампионски лиги, 1 Суперкупа на Европа, 4 купи на лигата и други. 

35-годишният испанец Шаби Прието, който прекрати кариерата си в края на миналия сезон, има над 500 мача за "Реал Сосиедад". 

Пол Скоулс подписва първия си професионален договор с "Манчестър Юнайтед" на 23 юли 1993 г., но прави своя дебют година по-късно – на 21 септември 1994 г.  Слага край на професионалната си кариера на 36 г., след загубения от "Барселона" финал в Шампионската лига. През 2012 Скоулс се връща във футбола с екипа на "Юнайтед" и изиграва 1 сезон преди да се пенсионира завинаги. 

Дългогодишният капитан на "Барселона" Карлес Пуйол защитава емблемата на "каталунците" през цялата си кариера. Той е единственият футболист в света, който като капитан вдига шест трофея в един сезон.  Има шест титли на Испания, три трофея от Шампионска лига, по два пъти вдига трофея от световното клубно първенство и Суперкупата на Европа, печели три кралски купи и шест Суперкупи на Испания.

Друг английски национал, който прекарва цялата си кариера в един клуб, е Джейми Карагър. Той има над 700 мача за "Ливърпул". 

Подобно на Шаби Прието, Микел Аранбуру през цялата си спортна кариера остава верен на "Реал Сосиедад".

В чест на легендарния Паоло Малдини "Милан" извади от употреба фланелката с номер 3. Бившият италиански национал е рекордьор е по участия с екипа на "росонерите" – 902 официални мача. Малдини е седемкратен шампион на Италия, печелил е по 5 пъти Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Суперкупата на Италия.

8-кратния шампион на Англия Гари Невил прекарва цялата си кариера като футболист на "Манчестър Юнайтед". 43-годишният англичанин два пъти печели и Шампионска лига с екипа на "червените дяволи". 

Най-резултатният вратар в историята Рожерио Сени прекарва 25 години в един и същи клуб - "Сао Пауло". 

Бившият английски национал Тони Адамс прекарва 19 години в "Арсенал". Той е част от шампионския отбор на "артилеристите" през сезон 1988/89 и 1990/91.

Определяният от мнозина за един от най-добрите защитници в света Франко Барези изиграва над 500 мача за "Милан". Сред многобройните му отличия са трите трофея от от Шампионската лига, както и шестте титли на Италия. 

Единственият вратар, печелил "Златната топка" - Лев Яшин, прекарва цялата си кариера в "Динамо" (Москва). 

Световният и европейски шампион с Германия - Сеп Майер, играе единствено за "Байерн" (Мюнхен). 

Юлен Гереро през цялата си кариера защитава цветовете на "Атлетик" (Билбао). Бившият испански национал има над 400 мача за баския клуб.

Мануел Санчис е една от емблемите на испанския футбол. Важна част от националния отбор на Испания и кадър на "Реал" (Мадрид), където играе докрая на кариерата си. Зад гърба си има шест спечелени първенства в Ла Лига, двe Шампионски лиги и два трофея от Лига Европа. Играе в над 700 официални мача за "белия балет".