Собственикът на „Локомотив – Пловдив“ Христо Крушарски се появи на днешната сесия на Общинския съвет. Той поиска среща с кмета Иван Тотев за съдбата на стадион „Локомотив“ и тренировъчния комплекс в ЖР Тракия. Веднага след заседанието двамата заедно с Атанас Узунов влязоха е една от залите на местния парламент, за да обсъдят бъдещето на спортните съоръжения, пише trafficnews.bg.

Преди срещата Крушарски заяви, че е готов още тази година да започне строителството на стадиона, както и модерния тренировъчен комплекс в Тракия. Най-важната тема ще бъде отдаването на концесия на двата терена, както и евентуално съдействие от страна на Община Пловдив, взимане на нисколихвено кредитиране от Фонда на фодовете чрез съдействието на градските власти. Крушарски каза още, че има опит в строителството на спортни съоръжения, като стадиона в парк „Лаута“ може да бъде четвърта категория по УЕФА, който да приема всякакви мачове на национално и европейско ниво.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.