Акушер-гинекологът д-р Красимир Кръстев от Дупница започна работа в благоевградската болница. Добрата новина потвърди директорът на МБАЛ – Благоевград, той поясни, че д-р Кръстев е с 28-годишен опит в болничната помощ, назначен е да работи на граждански договор.

„Колегата е част от екипа ни и е в помощ на специалистите, отделението е с родилен сектор, патологична бременност и гинекология и тук постъпват от спешен порядък пациентки от Пиринско, Рилското корито и община Дупница”, уточни д-р Митев.

Болничният директор допълни, че в отделението има дефицит на акушер-гинеколози за покриване на тежките дежурства и необходимост от лекари в активна работоспособна възраст. Има постъпили на работа 4-ма млади лекари, но те са новозавършили и сега специализират.

„Постъпих в МБАЛ – Благоевград по покана на ръководния екип на болницата и на началника на акушеро-гинекология д-р Костадинова, но продължавам да работя на основен трудов договор в Дупница”, каза д-р Кръстев. Той дава дежурства по график и поема спешността. 

68 новородени са изплакали в родилна зала на МБАЛ – Благоевград, от тях една двойка близнаци.

СЛАВА ИВАНОВА