Италианският шампион „Ювентус“ вади 200 млн. евро за Мохамед Салах от „Ливърпул“. Звездата на „мърсисайдци“ е трансферна цел номер 1 на „Старата госпожа“. Нападателят е желан за заместник на Пауло Дибала, който по всяка вероятност отива в „Реал“ (Мадрид) след края на сезона. Аржентинецът имаше среща през уикенда с треньора Масимилиано Алегри, на която е заявил, че желае да напусне. Причината – играта на отбора вече се гради около Кристиано Роналдо, а това доведе до загубата на блясъка на Дибала. През настоящия сезон той има едва два гола в 20 мача за „Ювентус“ в Серия „А“. През миналия сезон аржентинецът вкара 22 попадения в 33 срещи

Именно Роналдо стои зад опита на клуба да вземе Салах. Португалецът е одобрил привличането на египтянина, с който желае да си партнира в атака. Ако подобна сделка стане факт, то тя ще е втората най-скъпа в историята, след трансфера на Неймар в ПСЖ за 222 млн. евро. А „Ливърпул“ взе Салах от „Рома“ през 2017-а за 42 млн. евро без бонусите.


Бъдещето на Дъглас Коста, друг офанзивен играч на „черно-белите“, също е под въпрос. Бразилецът е желан от „Манчестър Юнайтед“. Самият футболист засили слуховете за възможен трансфер, след като хареса статия в социалната мрежа туитър, в която се твърди, че „червените дяволи“ го искат в редиците си.