В днешния 12-и февруари народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ внесе писмо в пловдивската областна управа относно опита на псевдозащитници да пречупят местната власт и да настанят приоритетно циганите от бившата махала в село Войводиново в общински жилища на територията на общ. Пловдив.

Това е един грозен акт, с който за пореден път държавата и в случая властта в Пловдив област е под обстрел от тези анонимни организации. Недопустимо е да бъдат настанени с приоритет циганите от бившата махала в село Войводиново. Няма причина.

Александър Сиди и колегите му от ВМРО в гр. Пловдив са възмутени от този опасен прецедент, който носи усещане за липса на законност и равноправие между българските граждани.

Ние от ВМРО няма да спрем да се противопоставяме на тези несправедливости, неслучайно и вицепремиерът и министър на отбраната предложи Концепция за справяне с циганския (ромския) проблем. Днес отново сме изправени пред опит за незачитане на равните права на всички български граждани.

Във Фейсбук страницата си народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Александър Сиди написа следното:

Днес пуснах писмо до областния управител на Пловдив област, с което го призовавам да не се поддава на натиск от страна на „правозащитници“, които настояват да бъдат настанени избягалите от Войводиново цигани в общински жилища в Пловдив. Считам за недопустимо тези хора да бъдат настанявани приоритетно, само за да бъде потушен проблемът. Има законов ред, по който това може да се случи и всеки български гражданин следва да се съобразява с него. Това, че са построили незаконното си гето, още по-малко дава основание на някой да иска облага и по привилегирован ред да бъде настанен в общинско жилище.

Не разбирам и розово-либералните „правозащитници“, които погазват основен принцип в правото, а именно че никой няма право да черпи права от свое противоправно действие.

Аз и моите колеги от ВМРО ще се борим с всички средства законовият ред най-сетне да бъде възстановен.