1 година и 4 месеца условно с 4 години изпитателен срок. Това е присъдата, която получи Георги Георгиев за опит да убие бившия приятел на дъщеря си.

Семейната трагедия се разигра през лятото на 2017-а година. Дъщерята на 50-годишния Георги живеел на семейни начала с приятеля си, но след като им се родило дете, отношенията им се обтегнали. Заради системното домашно насилие младата жена си взела детето и се върнала при родителите си в местността Крушова градина край варненското село Константиново.

На 25-и юли мъжът пристигнал в къщата и поискал да вземе детето със себе си. След като му било отказано, той започнал да души жена си, а на притеклата се на помощ баба, счупил ръката. Със сила успял да вземе детето и си тръгнал. Няколко часа по-късно го върнал обратно и отново си тръгнал. Вечерта обаче отишъл отново в дома на бившата си приятелка и поискал да говорят. Тогава избухнал скандал с баща й, който се държал агресивно. В състояние на силно раздразнение, заради обидите и извършеното от страна на младия мъж насилие срещу дъщеря му, съпругата му, майка му и към него самия, Георги намушкал с нож по-младия мъж, който благодарение на бързата намеса на лекарите останал жив.

Пред съда Георги изрази съжаление и поиска делото да се гледа по съкратената процедура. Бившият приятел на дъщеря му пък поиска да бъде прекратено наказателното производство и да не бъде налагано наказание на Георги, защото противоречията помежду им били изгладени и вече имали нормални отношения.