Добрич. Приключил е изборът на началници на седем отделения в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Добрич, съобщиха от лечебното заведение. Новоизбраните началници са на отделенията по Неонатология, Нервни болести, Педиатрия, Първо и Второ вътрешно, Ортопедия и Отделението по хемодиализа. На първия етап от конкурса кандидатите е трябвало да представят пред комисия своите проекти за развитието на отделенията, за които кандидатстват. Следващият етап е бил събеседване с комисията.
Предстои да бъдат връчени резултатите и в двуседмичен срок да бъде сключен договор със спечелилите конкурса. Предстои в средата на седмицата да пристигнат и да бъдат монтирани и новите седем хемодиализни апарати. Преди тяхната доставка е извършено цялостното обновяване на отделението по хемодиализа. Подменени са дограмата и подовите настилки, освежени са помещенията
В края на миналата година Министерство на здравеопазването отпусна 770 000 лв. за добричката болница като 130 000 лв. от тях са предназначени за новите хемодиализни апарати, припомнят от лечебното заведение.