20 болнични легла с шкафчета дари на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ принцесата на Саксония Теофана фон Саксен. Дарението, което е за близо 10 000 лева, ще бъде разпределено в Клиниката по ортопедия и в Отделението по физиотерапия. Дарение ще получат и здравните заведения в Сливен, Тетевен и Перник.
 
70 камиона с оборудване са достигнали до различни болници в страната за близо три десетилетия благотворителност от страна на Теофана фон Саксен. Тя е от българка по произход, но от близо 60 години не живее в родината си и допълва:. „Трябва да обичаме България такава, каквато е, да се опитваме по малко да „изправяме”. Аз не мога да се отрека от нея заради отделни личности”. Принцесата на Саксония споделя, че даренията стават след личен контакт с нея: „Аз имам само две ръце и един телефон, когато е нужно отивам и товаря. Всичко става с много труд и с много желание”.  

Директорът на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ проф. Йовчо Йовчев подари на принцесата на Саксония картина на старозагорски художник с благодарствено писмо за благородната й инициатива и с надежда тя да не остане единствена.
 
В УМБАЛ беше представен модерен термограф за ранна диагностика на рак на млечната жлеза, с който болницата се сдоби преди около месец. Новата апаратура е на стойност 2 000 лева.