Шофьор на лек автомобил „Мерцедес“ блъсна на пешеходна пътека в Благоевград кардиоложката д-р Анна Сиракова. Пътният инцидент стана вчера около обяд на кръговото кръстовище в района на бившето предприятие „Зърнени храни“. Докторката пресичала пешеходна пътека на бул. „Васил Левски“, когато е ударена от движещия се в посока центъра лек автомобил с кюстендилска регистрация. При падането д-р Сиракова се наранила в областта на кръста, получила силни болки и веднага е транспортирана с линейка до спешно отделение на благоевградската болница.

„Пострадалата пациентка е приета по спешност, при направените изследвания в образна диагностика тежки травми не са установени, освободена е за домашно лечение, не е губила съзнание”, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев.

Д-р Сиракова е от в Благоевград, работи в Национална кардиологична болница в столицата. Водачът на лекия автомобил „Мерцедес“ бе останал на мястото на инцидента, той отказа да коментира случилото се. Служители от ОД на МВР – Благоевград регулираха движението в участъка и изясняваха причините, довели до пътния инцидент.

Припомняме, че кръстовището при „Зърнени храни“ в Благоевград преди две години бе преобразувано в кръгово с подвижни елементи. Реконструкцията тогава се извърши за овладяване на натоварения трафик и е без светофари. Кръстовището все още не е преобразувано трайно в такова с кръгово движение.
Обстоятелствата по случая се изясняват, а сред мненията кой вариант е по-удачен – светофар или кръгово движение, надделяват тези, че светофарът е напълно удачен и цялото това упражнение с опита за кръгово е излишно.

ЕКИП „СТРУМА“


  • Сблъсъкът е станал на кръговото кръстовище на бул. „В. Левски“