„Голямото сърце на Бургас“ на една година: Спаси природата от 10 хил. тона пластмаса и събра 7000 лв. за кувьоз

На събитието присъстваха народните представители Ивелина Василева (вляво), Димитър Бойчев, Диана Саватева, Галя Желязкова и Иван Вълков (на заден план)


Благородната кауза стартира от Бургас и надхвърли пределите на областта, разпространи се в цялата страна


„Голямото сърце на Бургас” навърши една година днес. Благородната кауза стартирала от Бургас, по инициатива на младежите от ПП ГЕРБ, бързо надхвърли пределите на областта и се разпространи в цялата страна. На събитието, на пл. „Тройката” в центъра на Бургас, присъстваха народните представители Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Иван Вълков, Диана Саватева и Галя Желязкова, както и  зам.- областните управители Севдалина Турманова и Владимир Крумов

„Началото бе поставено в Бургас и аз много се гордея с това. Една прекрасна инициатива на клуб „България за младите” към ПП ГЕРБ. Бургазлии откликват, както винаги, на такива благородни инициативи. Аз съм сигурна, че кампанията е обречена на успех, защото тя съчетава в себе си благородните мотиви по опазването на околната среда и грижата за децата. Радвам се, че се разпространи не само в област Бургас, но и на много други места в страната. Целта и е да се съберат средства, за да се помогне в дейността на УМБАЛ-Бургас с подходящо оборудване за новородените. Кампанията носи в себе си и екосмъсъл, а именно борбата с пластмасите и оползотворяването на отпадъците в т. нар. кръгова икономика. Инициативата е израз на доброто в Бургас. Средствата са предвидени за УМБАЛ-Бургас за оборудване на отделението по неонатология”, обясни народният представител от ГЕРБ Ивелина Василева (на снимката).



За една година „Голямото сърце на Бургас" събра над 10 000 тона капачки или близо 7000 лв. Организаторите припомниха, че именно с даренията на бургаски общински съветници е поставено първото „Голямо сърце” в Бургас.

„На територията на 6 общини от област Бургас се събират капачки. Радвам се, че инициативата излезе извън нашия регион и се превърна в национална кампания. Прави впечатление, че тя обединява всички хора. Във всеки блок на територията на Бургас вече има съдове за събиране на капачки и е добър пример, който показва, че можем да се обединяваеме около добри инициативи. Капачките се събират за най-добрата кауза, а именно кауза за нашите деца”, заяви депутатът от ПП ГЕРБ Димитър Бойчев.

От клуб „България за младите“ благодарят на всички, които не спират да предават ненужна пластмаса и да пълнят металната конструкция на площад „Тройката“ в Бургас.

Освен пластмасови капачки бургазлии могат да предават празни туби и бутилки, кофи от хранителни добавки, туби от перилни препарати, битова пластмаса.




Заместник областните управители Севдалина Турманова и Владимир Крумов


Таня Анестиева (вдясно) от инициаторите клуб "България за младите"







В категории: Бургас