Лондон. Джеръми Корбин вероятно ще стане министър-председател, ако Тереза Мей свика избори, управлявайки с подкрепата на Шотландската национална партия и либералдемократите, според тайни прогнози на консервативната партия. За това пише вестник Daily Express.
Увеличават се спекулациите, че Тереза Мей може да свика общи избори, за да прекъсне безизходицата. Сър Мик Дейвис заяви, че се готви за възможно публично гласуване. Вътрешни консервативни прогнози сочат, че партията ще загуби всяко състезание.
Предсказанията, изтекли в The Sun, показват, че Лейбъристката партия ще стане най-голямата.
Те обаче предполагат, че лейбъристите няма да спечелят абсолютно мнозинство и ще се нуждаят от подкрепа от други партии, като Шотландската национална партия или либералдемократите, за да управляват.
Един министър предположи, че Брекзит е причинил срив в подкрепата за торите в богатите райони.
Те казват: „В днешни дни в моя избирателен район вървя по по-модерни улици, които някога бяха крепости и сега те не искат да имат нищо общо с нас“.
„Ако почукаш на вратата и те имат книги на рафтовете си, може да си сигурен, че днес няма да гласуват за торите“.
Проучване на общественото мнение по-рано този месец даде на консерваторите шест пункта пред лейбъристите, но други проучвания показват, че двете страни имат равни шансове за победа.
За да се превърне в най-голямата партия в парламента, Лейбъристката трябва да вкара още 30 депутати.

Превод и редакция: Калоян Пенков