София. Определяме съобщението на ПП „Атака" за непроведеното заседание на ПГ на „Обединени патриоти“ като некоректно и подвеждащо медиите. Това се посочва в декларация на ИК на ПП НФСБ по повод изявление на ръководството на партия „Атака" за непроведено заседание на парламентарната група на „Обединени патриоти“ по вина на НФСБ.
От партията посочват, че заседанията на парламентарната група не са редовни, а се организират епизодично по решение на прeдседателя на групата Волен Сидеров. „За провеждането на заседания на ПГ „Обединени патриоти“ председателят на парламентарната група съобщава на секретариата, който уведомява депутатите по телефона или чрез SMS. За заседанието на 22.01.2019 г. не са уведомени нито секретариата, нито депутатите - голяма част, от които са от провинцията“, заявяват от НФСБ. „От партия „Атака“ не е присъствал никой - за кратко е дошъл Десислав Чуколов с екип на телевизия „Алфа“, като е напуснал стаята на групата ОП веднага след приключване на снимките“, се уточнява още в позицията.
„ПП НФСБ определя съобщението от ръководството на „Атака" като некоректно и подвеждащо медиите. За съжаление, проблемите в организацията и ръководството на парламентарната група видимо очакват своето решаване“, посочват от НФСБ.