Паника! Колко са починалите от грип в Бургас?

Трима души са починали в Белодробното, но те са имали множество съпътстващи дихателни заболявания и са били над 70-годишна възраст, уточни д-р Трошанова (на малката снимка)


Д-р Евелина Трошанова, управител на Специализираната болница по пневмофтизиатрични заболявания в Бургас, даде най-точната информация


Паника обхвана Бургас днес, след като Флагман.бг съобщи за смъртта на 39-годишния помориец Димо Колев, който се предполага, че е починал вследствие на усложнение на грипа, в няколко медии се появиха информация, че всъщност жертвите на H1N1 са четири, пет, дори шест.

Флагман.бг се свързва с д-р Евелина Трошанова, управител на Специализираната болница по пневмофтизиатрични заболявания в Бургас, за да разберем какво точно е бройката на издъхналите след усложнение от грипен вирус.

Тя уточни, че при тях има регистрирани трима смъртни случая, но това не означава, че те са жертви на грипа.  „Те починаха в Белодробното, но къде другаде да бъдат? Ние сме единственото такова лечебно заведение на територията на цялата област. Естествено всички пневмонии и усложнения след грип постъпват при нас.  Мъжете бяха над 70 години, със съпътстващи дихателни заболявания.”, коментира пред Флагман.бг д-р Евелина Трошанова, управител на Специализираната болница по пневмофтизиатрични заболявания в Бургас. 

Утре ще излязат и пробите на Димо Колев и съдебният лекар ще изготви окончателната причина за смъртта му - дали грип или друг вирус, или мозъчен кръвоизлив, каквито съмнения се появиха в последните часове. 

Броят на заболелите от грип в Бургас расте, показа справка на Флагман.бг в информационния бюлетин на Регионалната здравна инспекция. За периода 14 януари – 20 януари с ОРЗ са регистрирани 493 случая на 10 хил.души при 451 преди седмица(7-13 януари).

В категории: Здраве , Бургас