Бившият световен шампион в тежка категория Виталий Кличко призна, че след поражението на по-малкия си брат от британеца Антъни Джошуа, той е изпитвал силно желание да се върне на ринга, за да се реваншира за поражението на Владимир. Въпреки това, както самият Виталий казва, сегашните му лъжност като кмет на град Киев не му позволява да се върне в спорта, въпреки че физическото му състояние е на подходящо ниво.

„Наскоро Бърнард Хопкинс завърши състезателната си кариера, а последният му двубой бе на почти 51 годишна възраст. Преди 20 години, 51 щеше да е дълбока старост, но днес спортистите повдигат възрастовата граница, повишават я, намират са в отлична форма, благодарение на правилното хранене и новите технологии остават шампиони дълго време ”, заяви Виталий Кличко.

„Имах голямо желание да изляза на ринга след последния двубой, свързан с името на Кличко и за който, разбира се, имаше много приказки – срещата между Владимир и Антъни Джошуа. Изпитвах желание да откъсна главата на Джошуа”, добави кметът на Киев.

„Всъщност, в кариерата на братя Кличко имаше няколко подобни момента – преди загубих от Крис Бърд – бях контузен, но Владимир в следващия двубой се срещна с Бърд и се реваншира за мен, нокаутира го. Тогава Владимир загуби от Кори Сандърс, след това по-големият му брат излезе, нокаутира го и му отмъсти. Сега нямах такава възможност, въпреки че желанието ми беше голямо. Имах желание, но ангажиментите вече не ми го позволяват. Вярно е, че физическото състояние ми го позволява – трябва да сте в добра форма на тази позиция (смее се)“, завърши по-големият от братя Кличко.