Един от най-добрите разпределители в света Сергей Гранкин ще продължи кариерата си в шампионата на Германия, съобщи “БИЗНЕС Online”.

Олимпийският шампион с Русия от Лондон 2012 ще играе за шампиона Берлин РВ, обяви неговият агент Владимир Касторнов.
View this post on Instagram

Бро, с первым заграничным контрактом тебя! Когда-то надо было начинать!:)))))) Немецкие фанаты Берлина ждут тебя на поле!:) Знаю, что и там ты будешь лучший! Желаю тебе удачи!!!

A post shared by Vladimir Kastornov (@vladaboom) on Jan 22, 2019 at 12:26am PST

34-годишният Сергей Гранкин започна сезона в Динамо (Москва), но в края на декември столичния клуб разтрогна договора си с него. От 21 декември олимпийският шампион не е влизал в игра.

В сегашния шампионат на Бундеслигата Берлин РВ заема 3-о място под ръководството на френския специалист Седрика Енар. Тимът е спечелил 9 от своите 12 мача. 

Берлин РВ играе и в Шампионската лига, но в този турнир няма да може да помогне на новия си тим, след като вече е играл за Динамо (Москва) в европейските клубни турнири.

От началото на сезона разпределители не Берлин РВ са германците Ян Цимерман и Себастиан Кюнер. В тима играят още французите Никола Льо Гоф и Самюел Тюиа, американците Джеф Джендрик, Бенджамин Патч и Дъстин Уотън.


Контрактът на Гранкин с Берлин е до края на сезона.

Руският разпределител може да дебютира за новия си отбор на 26 янвуари при гостуването на Берлин РВ на Хершинг, който заема 7-е место във временнот класиране.