В резултат на съвместните действия на униформени служители от Второ и Пето Районни управления в Бургас, са установени трима младежи - двама от които на 14, а другият  на 16 години, вършили много поразии през последния месец в комплекс "Славейков".

Първо на 15 декември м.г., чрез счупване стъклото на входната врата младежите са проникнали в кафе-сладкарница, разположена в бл. 55 в комплекса, а впоследствие счупили стъклото на хладилната витрина на сладкарницата, нанасяйки по този начин материални щети в размер на около 2000 лв.

След това през нощта на 9 срещу 10 януари т.г., отново чрез счупване на прозоречен стъклопакет с бетонна плочка, тримата проникнали в баничарница, разположена до бл. 9 в комплекса, откъдето откраднали монетник с парична сума.

Набезите им продължили и на 14 януари т.г., чрез натиск на входната врата проникнали в кафе-сладкарница, разположена в бл. 70 в комплекс "Славейков", откъдето откраднати сладкарски изделия и алкохолни напитки на обща стойност 180 лв.

Тримата са направили пълни самопризнания за извършените деяния. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.