Снимка: БНР

Треньорът на КПС Варна Найден Найденов изпадна в еуфория, след като неговият тим поднесе сензацията при дебюта си в държавно първенство по водна топка за мъже.

Както писахме, подопечните на Найденов победиха тоталния хегемон и шампион у нас Локомотив Никола Нанов със 7:6 в първата квалификация от републиканското в Бургас. Успехът има още по-голяма стойност, тъй като варненци играят с юноши и са най-малкият отбор при мъжете.

„За първа година участваме в мъжкото първенство и идеята ни беше да обиграваме нашите юноши. Но, знаете, че апетитът идва с яденето, и сега вече целта ни не е само медал, а и финал. Разбира се, тази голям успех над шампиона не бива да ни заблуждава. Трябва да вземем още две победи във втората квалификация в Бургас, за да попаднем във финална четворка. Съперници ще ни бъдат другите три варненски клуба и Черноморец.”, заяви за „Петел” Найден Найденов.

Като писахме, лидер след първата квалификация е Локомотив Никола Нанов с 12 точки, пред Славия – 10, КПС Варна – 9, Комодор – 7, Черно море 1948 – 6, ЦСКА – 6, Аква спорт – 4, Черноморец – 3 и Левски - 0.