Плеймейкърът на „Ботев“ Тодор Неделев бе избран за втора поредна година за най-добър футболист на Пловдив. Победителят за 2017-та спечели безапелационно и напълно очаквано анкетата, в която своя глас дадоха спортните журналисти в града и по този начин добави нов трофей във витрината си с индивидуални отличия.

Лидерът на „жълто-черните“ остави след себе си капитана на „Локомотив“ Пд Димитър Илиев, който зае втората позиция в анкетата.

Трети се нареди вратарят на „канарчетата“ Даниел Кайзер, който изпревари за последното място в призовата тройка Кристиан Димитров след оспорвана борба и минимална разлика между двамата.

Наградата на Неделев връчи легендата на „Ботев“ Петър Зехтински.

Класацията „Футболист на Пловдив“ бе възродена преди година, като и двата пъти в новата й история категоричен победител в нея е Тодор Неделев.

Ето и крайното класиране:

1. Тодор Неделев – 134 точки
2. Димитър Илиев – 41 точки
3. Даниел Кайзер – 29 точки
4. Кристиан Димитров – 23 точки
5. Стивън Петков – 12 точки
6. Серкан Юсеин – 11 точки
7. Анте Аралица – 8 точки
8. Лъчезар Балтанов, Мартин Луков и Тодор Тимонов – 5 точки
9. Бирсент Карагарен – 3 точки
10. Джонатан Перейра, Стивън Езе – 2 точки
11. Даниел Спасов, Асен Георгиев, Йордан Минев, Антонио Вутов – 1 точка

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.