Любимец-13 увеличи на 5 точки преднината си на върха в класирането на Първа лига от МФЛ-Варна. В среща от 14-ия кръг на надпреварата Галин Милков и компания надиграха СОД-DSC с 2:1. Диян Йорданов откри за лидера още в 7-ата мин., а в 12-ата Иван Атанасов удвои. Почетното попадение за "охранителите" падна в 15-ата мин., а негов автор стана Никола Петров.


В дербито на кръга МФК ЦСКА и МФК Балерини не успяха да си вкарат гол и завършиха 0:0. "Червените" бяха подкрепяни от над 100 свои привърженици от Варна, Шумен, Силистра и Плевен. Двукратните шампиони натискаха през цялото време, отправиха 19 удара към Добромир Господинов, изпълниха и 14 корнера, но така и не стигнаха до попадение. Любопитното е, че в рамките на 24 часа се получи второто нулево равенство изобщо в първенствата на МФЛ-Варна, в чиито Първа, Втора и Трета лига са се изиграли общо 146 двубоя.

МФК Дубала се възползва от нулевото равенство и се доближи на две точки от второто място след победа с 6:3 над МФК Пекарни Чочо. Ивайло Станчев даде аванс на своя тим още във 2-ата мин., а в 8-ата Диян Атанасов изравни. Последваха четири безответни гола на Дубала. По веднъж се разписаха Мартин Богданов (11`) и Димитър Желязков (21`), а Ивайло Станчев (25`, 32`) оформи своя хеттрик и е лидер в голмайсторската листа с 15. Атанас Алексиев (36`) и Никола Николов (38`) намалиха до 3:5, но Димитър Желязков сложи точка на спора в заключителните секунди.

В последния двубой от 14-ия кръг МФК Макао и МФК Волов завършиха 1:1. "Магазинерите" поведоха чрез Стилиян Куцилев в 14-ата мин., а Росен Иванов изравни в 17-ата.

Лудогорец Доброплодно записа служебна победа с 5:0 над отказалия се Godzila.

МФЛ-Варна, Първа лига - 14 кръг:
МФК Балерини - МФК ЦСКА 0:0
МФК Пекарни Чочо - МФК Дубала 3:6
ФК СОД-DSC - ФК Любимец 13-Варна 1:2
МФК Макао - МФК Волов 1:1
ФК Лудогорец Доброплодно - МФК Godzila 5:0 (служебно)