Непълнолетни анархисти: Трима бургаски тийнейджъри трошат и крадат наред в жк „Славейков”

Те са задържани, нямат криминално минало и не е ясно защо са извършили серията от престъпления


Бандата разбила 2 сладкарници и 1 баничарница за по-малко от месец



Трима бургаски тийнейджъри – двама на 14 г. и един на 16 г., изпотрошиха няколко търговски обекта в жк „Славейков”, окрадаха стока и пари и избягаха, но полицаите от Второ и Пето РУП бързо намериха следа и разкриха наглеците.

На 15 декември м.г. тримата младежи нахлули в кафе-сладкарница до бл. 55 в комплекса, разбивайки стъклото на входната врата. Веднъж вътре, те разбили витрината на хладилника – щети за общо 2 хил. лв., и просто избягали.

На 9 или 10 януари, късно вечерта, счупили прозореца на баничарница до бл. 9 в комплекса, като хвърлили по нея бетонна плочка. В новата година те вече били решили след като разбият обекта, да покрадат малко и отмъкнали монетник със сериозна парична сума.

Дни по-късно – на 14 януари, те успели да проникнат и в друга сладкарница, намираща се до бл. 70 в жк „Славейков”. От там откраднали торти, пасти и алкохол на обща стойност 180 лв.

Не са ясни причините, поради които тримата младежи, които нямат криминално минало, са започнали с престъпната серия. След себе си, освен разрушение и парични загуби, те обаче оставили и следи, които полицаите на Пето и Второ РУП бързо открили. Така се стигнало до самоличността им.

Тримата тийнейджъри, които заради делата си с право могат да бъдат описани като анархисти, са задържани и разпитани. Те направили пълни саморпизнания. Работата по случая продължава от служители на Второ РУП-Бургас.

В категории: Крими