Ако сте потребители на антивирусния пакет на Malwarebytes и Windows 7, то е вероятно в последните седмици да сте изпитали проблеми с използването на своя компютър. Ново обновление на програмата обаче поправя това.

Bleeping Computer, позовавайки се на доклади на потребители на продуктите на MBAM, предаде в началото на тази година за доклади на хора, използващи Windows 7, които се сблъскват със замръзвания мишката, клавиатурата и системата. Проблемът се е появил за някои потребители още през декември, а впоследствие е било установено, че причината за това се крие в компонента за уеб защита. Предполага се, че версията, причинила проблемите е 1.0.508. От чешката компания са изпитали трудност с доставянето на адекватно решение, тъй като проблемите са били наблюдавани само на някои системи и обновлението, пуснато няколко дни след старта на докладите, също не е успяло да ги реши. Издадено вчера обновление за основния продукт на компанията обаче, се справя със замръзванията.

„Този тестов вариант внася обновлен пакет, чиято цел е да разреши замръзванията. Все още сме в процес на вътрешни тествания, но понеже имаме добра обратна връзка с тестърите си и тъй като това е приоритетна за нас задача, бихме желали да направим достъпен този пакет за хората, които не се притесняват да работят с предварителни алфа билдове“, написаха от MBAM вчера. Въпросното обновление вече е включено в главния канал за обновяване и ако сте включили функцията за автоматичен ъпдейт, вероятно вече сте го получили.