В края на миналата седмица GSMArena публикува своя топ-10 рейтинг на десетте най-популярни в този уеб портал смартфони. Класацията бе оглавена от Xiaomi Redmi Note 7 и Samsung Galaxy Fold.

Рейтингът на популярността се съставя почти автоматично, като се преброяват запитванията на потребителите относно различните модели смартфони.

На първо място за изтеклата седмица бе класиран Xiaomi Redmi Note 7, а на второ място се намира неговата по-мощна модификация Redmi Note 7 Pro. Те се различават по основната камера и по използвания процесор. На трета позиция е сгъваемият смартфон Samsung Galaxy Fold, който стана известен предимно със своя сгъваем дисплей.

На четвърто място в седмичния рейтинг на GSMArena се намира Xiaomi Redmi Note 6 Pro, а петото място е за Samsung Galaxy A7 (2018). Шестата позиция е на Huawei Y9 (2018), като веднага след него е класиран Xiaomi Pocophone F1 – бюджетен флагман с топ хардуер и много добра двойна камера.

Осмата позиция е на модела Samsung Galaxy S8, търсенето на който рязко нарасна, понеже много магазини намалиха неговата цена. На девето място е класиран Huawei Nova 4 с капкообразното отверстие в екрана. Седмичният топ-10 на уеб портала GSMArena приключва със загадъчния Samsung Galaxy A8s, който се продава само в азиатските страни и информацията за него засега не е много.