Медиите и блогърите най-внимателно следят за появата на някаква вътрешна информация относно новите смартфони на Samsung. Любимата на повечето от тях тема са флагманите и най-вече Galaxy S10+. До излизането на това мобилно устройство на пазара остана около един месец и както се очакваше, всеки ден в Глобалната мрежа се появяват нови подробности за мобилния телефон.

Ако повярваме на технологичните шпиони, то Samsung Galaxy S10+ ще има заден панел от специална керамика и невероятните 12 GB оперативна памет. И още, смартфонът ще разполага с 1 TB флаш диск. Потребителите ще могат да избират модели с бял и черен цвят на корпуса. Популярният блогър @Ice Universe твърди, че керамичният заден панел е изготвен чрез специална технология, която повишава здравината на материала. Върху керамиката ще бъде нанесен слой, имитиращ блясъка на метал.

Към днешен ден, единственият смартфон, който може да предложи 12 GB оперативна памет е Lenovo Z5 Pro GT, а 1 TB флаш диск е ексклузив само за Smartisan R1.

Galaxy S10+ съвсем няма да е първото мобилно устройства с керамичен заден панел. С този материал активно експериментира Xiaomi. А първа да представи на пазара смартфон с керамичен гръб се осмели компанията OnePlus. Това се случи през 2015 година в една от версиите на OnePlus X.