44 000 касови бележки, регистрирани от участници от Хасково и областта, вече играят за награда в третия пореден сезон на Лотарията на Националната агенция за приходите.

Той стартира веднага след приключване на втория сезон, в който дама грабна годишната награда – чек за 50 000 лв. Точно толкова ще е голямата награда и в края на този сезон. Преди това, всеки месец ще бъде теглено името на един късметлия, който ще получи чрез Лотарията 2 000 лв., а всеки понеделник в ефира на btv НАП ще подарява на един от участниците предметна награда на стойност около 1 000 лв. – таблет, телефон с множество екстри, телевизор и др. Поредният щастливец от тази сутрин, който ще занесе у дома лаптоп с 15-инчов дисплей е Йордан Нихризов от София.

От офиса на НАП в Хасково обръщат внимание, че в данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg . Както и през предходния сезон, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП. Могат да участват и касови бележки от миналата година, но само при условие, че не са били регистрирани във втория сезон на играта. Изключително важно е хората да пазят касовите си бележки, защото ще получават наградите срещу тях.

От офиса на НАП отчитат, че интересът към Лотарията е постоянен, като обикновено се засилва в дните преди теглене на награда. От областта към момента участват активно 2015 потребители, като 95 от тях са нови участници, които са се регистрирали с началото на третия сезон. Техните касови бележки са за почти 700 000 лв. Двойно по-голям шанс за спечелване на награда имат участниците, които плащат с банкова карта и освен касовата бележка, регистрират и тази от ПОС терминала.