Починалият шофьор зад волана на автобус, който причини верижно меле край Несебър и пострада пешеходец, е 63-годишният Илия Пехливанов. Той е съпруг на кметицата на айтоското село Дрянковец – Севие Пехливанова,научи Флагман.бг от свои източници.

Семейство Пехливанови от около 20 години се занимава с обществен превоз. Има транспортна фирма „Експрес Айтос“ ЕООД и обслужва целогодишна линия от Айтос до Свети Влас. Севие и Илия имат 40-годишен син, който също работи в семейния бизнес.

В събота, на 19 януари, Илия извършвал редовния си курс до морето. Докато шофирал превозното средство, 63-годишният мъж се почувствал зле, вероятно получил инфаркт, вследствие на което издъхнал.

Автобусът се блъснал в две паркирани коли - “Фолксваген Туаран” и “Алфа Ромео”. При удара е пострадал 42-годишен несебърлия, който се намирал до Фолксвагена. Той е прегледан в УМБАЛ-Бургас и освободен за домашно лечение. В рейса е имало само един пътник - жена, която не е пострадала, тя дори се опитала да помогне на шофьора. 

„Изключително отзивчиво и добро семейство. Илия бе опитен шофьор, от години всеки ден превозва хора, не е имал произшествия.„Експрес Айтос“ ЕООД е една от малкото фирми, които извършват целогодишни курсове до морето, благодарение на което десетки айтозлии могат да пътуват до работните си места. А съпругата му Севие е много успешен кмет. Управлява селото първи мандат, но доста неща успя да промени, винаги е насреща, когато някой има нужда. Не знаех, че Илия има здравословни проблеми. Болката е голяма за всички, Бог да им даде сили", каза пред Флагман.бг близка до семейството.