През месец септември миналата година Apple официално прекрати продажбите на iPhone SE заедно с iPhone 6s и iPhone X. Но се оказа, че през изминалия уикенд компанията тихичко е върнала в своя официален сайт 4-инчовия модел iPhone SE който се появи в раздела „Разпродажба“. Това са абсолютно нови iPhone, които се продават без договор с мобилен оператор и за кратко време бяха предложени в американската версия на Apple Store.

По всичко личи, че по този начин Apple разпродава всички останали складови запаси на iPhone SE. Но желаещите бяха толкова много или смартфоните бяха твърде малко и повечето от тях бяха разпродадени само за няколко часа. Останаха само розовите версии на iPhone, но след още няколко часа и те бяха продадени.

От последния компактен смартфон на Apple от 2016 година в магазина се появиха две модификации: с 32 GB и със 128 GB флаш-диск. Моделът с 32 GB бе с цена $249, а версията със 128 GB флаш-диск – $299. Тоест, намалението на цената е съответно $100 и $150.

iPhone SE излезе през 2016 година заедно с по-скъпите iPhone 6s и 6s Plus. Външно смартфонът прилича на модела iPhone 5s, но техническите характеристики са като на 6s. Благодарение на привлекателната си цена в сравнение с 6s, 6s Plus и по-новите модели от 2017 година, той бързо стана един от най-продаваните мобилни устройства.