31-годишен мъж е задържан за убийство в Димово, съобщиха от ОДМВР – Видин. Мъжът е задържан късно вечерта на 20 януари 2019 г. за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
 
Полицейските действия по разследването започнали на 18 януари след получен сигнал в 16.15 часа на тел.112. Жителка на Димово съобщила, че 60-годишният ѝ зет не е излизал от дома си. Пристигналите на адреса полицаи, в една от стаите на къщата, открили безжизненото тяло на мъжа. По тялото имало следи от наранявания. На следващия ден извършената аутопсия потвърдила първоначалните съмнения за насилствена смърт.
 
В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия служители на РУ - Белоградчик, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР - Видин и криминалисти от ГДНП към МВР събрали достатъчно данни за съпричастност към деянието на 31-годишния – познат на жертвата. Изяснено било, че престъпното деяние е извършено след употреба на алкохол в дома на 60-годишния. Работата по разследването продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Видин.