Папа Франциск представи платформата „Кликни, за да се помолиш“ (Click to pray), включваща уеб сайт и мобилни приложения. С нейна помощ всички могат да се помолят заедно с Главата на Римокатолическата църква. Папата лично с таблет в ръка представи проекта по време неделната проповед.

„Призовавам всички, особено младежта, да изтеглят приложението и да се помолят с мен за мир и благополучие. Интернет и социалните мрежи са огромен ресурс, който ни дава възможност да общуваме, да споделяме проекти и идеи“ – призова Папа Франциск.

Когато изберат раздела „Да се помолим с папата“ (Pray with the Pope) в мобилното приложение или на страницата на приложението в интернет, католиците могат да видят за какво възнамерява да се моли папата през съответния месец.

Следващият раздел е „Молете се всеки ден“ (Pray every day), предвиждаща съвместна ежедневна молитва.

Разделът „Молете се с Мрежата “ (Pray with the network) е уеб пространство, където потребителите, включително и Папа Франциск, могат да споделят молитвите си с други хора.

Идеята е да се създаде единна платформа, която да позволи на хората да придружават Папата в неговите мисии.

Платформата бе представена специално за Деня на католическата младеж, който тази година ще бъде отбелязан в Панама през някой от дните от 22-ри до 27-януари тази година.