Новата седмица започва с облачно време.

Днес ще преобладава облачно време. През деня облачността ще се разкъса. Валежи няма да има. Сутринта на места в низините и котловините ще е мъгливо. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от изток-североизток. Максималните температури в Южна България ще са между 6 и 11 градуса.

Над планините ще е предимно облачно, почти без валеж. Повече слънце ще има по високите части на масивите от Югозападна България. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – около 2°, на 2000 метра – около минус 4°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността над южните райони. Вятърът преди обяд ще е до умерен от северозапад, до края на денонощието постепенно ще се ориентира от североизток. Максимални температури между 4° и 7°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, вечерта ще се усили до 3 бала.

Във вторник в северозападните райони ще превалява мокър сняг или дъжд и сняг, в планините и планинските райони на Южна България – слаб сняг, в останалата част от страната ще е почти без валежи. В източната половина югоизточният вятър ще се усили. В сряда на много места в Южна и Източна България ще превалява дъжд, над около 1000-1200 м – сняг. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в Източна България ще е силен и температурите там ще достигат на места до около 12°-14°. До края на седмицата времето ще остане динамично.