Младежите от Детския парламент в Благоевград организираха своята първа инициатива за настоящата година, насочена към жителите и гостите на Благоевград. Под мотото „Детски парламент топли града“ инициаторите на идеята раздаваха чай, кафе, топъл шоколад… Вчера в 11 часа по обяд дейните млади хора разпънаха шатра пред мол „Ларго” в центъра и приканваха минувачите да си вземат от топлите напитки.

„Взаимствали сме идеята от Общинския младежки съвет в Перник. Целта ни е да направят неделната разходка на хората по-приятна и ако има интерес, ще превърнем събитието в   традиция“, сподели  председателят на Детския парламент Димитър Борумов и допълни, че следващата инициатива на организацията ще бъде по повод Деня на прегръдката – 21 януари. Разделени  на групи от по 3-ма човека, младежите се сменяха през час и раздаваха напитки до късния следобед.

„Искаме по този начин да стоплим и сърцата на хората”, поясниха Антония, Зара и Ана, които не се уплашиха от минусовите температури и първи „застанаха на пост“.

А благоевградчани с любопитство се спираха пред шатрата, някои питаха колко струват чаят и кафето и с почуда разбираха, че са безплатни. Впечатлени от жеста, минувачи си вземаха горещ билков чай и поздравяваха представителите на Детския парламент за прекрасната им инициатива.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА


  • минувачи с любопитство се спираха пред шатрата и поздравяваха представителите на Детския парламент за инициативата им