Хасковлия намери 2000 лева и ги предаде в полицията. Атанас Георгиев видял банкнотите в банкомат край магазин Кауфланд в Хасково в събота предиобед. Около 11 часа мъжът излязъл от хипермаркета, където имал работа и пазарувал. Излизайки оставил количката си за хранителни продукти и в този момент чул звук от близкия банкомат. Забелязал, че на няколко пъти машината пуснала пари. „Доближих се и видях, че има 40 банкноти по 50 лева.“, разказа Атанас Георгиев, цитиран от "Хасково нет". Той не обърнал внимание дали в устройството има карта. Преди него възрастна жена посегнала да вземе парите, но хасковлията ги прибрал преди нея. „Казах й, че са мои. Зачудих се какво да ги правя, това е голяма сума. Първоначално си помислих да ги оставя за себе си, но реших, че не е правилно“, заяви още Георгиев.

Малко след това той позвънил в банката, към която е банкомата и обяснил ситуацията, но от там отказали да му дадат информация за собственика и го препратили в клон на банката в Хасково, който не работел. Така хасковлията занесъл парите в Районното управление в Хасково, където ги предал с протокол и пред униформените описал ситуацията. Той представи и копие на бележката от транзакцията, на която се вижда размерът на изтеглената сума.

Георгиев останал учуден, че машината е пуснала 2000 лева, при положение, че всяка транзакция е до 400 лева, а освен това през почивните дни има и други условия при тегленията. Той не изключва вариант това да е злоупотреба. „Ако това е така, нека измамата да бъде разкрита, но идеята ми е парите да стигнат до собственика им“, категоричен е Георгиев.

свързани новини