Отборът на Миньор (Раднево), в който играят голяма част от юношите на Берое, започна подготовка за пролетния полусезон в Югоизточната В група. Наставникът Иван Гаджев изведе на изкуствения терен над стадион "Берое" група от 17 играчи.

Участие в заниманието не взеха готвещите се с първия отбор на Берое Надим Ангелов и Емануил Личев. От състава от есента отсъстваше и Станислав Белчев, който е на проби в друг от тим от Първа професионална лига - Локомотив (Пловдив). Юношата на Берое Костадин Пеев и Диян Димов пък продължават възстановяването си след получените през есента травми.

В състава на Миньор през пролетта ще играе още един от юношите на "зелено-белите" - вратарят Богомил Цинцарски. През есента стражът бе част от Верея. Другите нови попълнения в Миньор са нападателят Димитър Байдаков и десният краен защитник Милен Савов.

На 16 януари Миньор ще се изправи срещу Берое U19 в учебна игра. Първата контролна среща на тима, воден от Иван Гаджев е на 19 януари срещу Черноморец. На 26 януари Миньор се изправя срещу Розова долина, на 02 февруари е договорена контролна среща с Поморие. Четири дни по-късно - на 06.02. - Миньор излиза срещу Созопол, на 09 февруари е срещата с Нефтохимик, серията контроли приключва на 16 февруари с двубой срещу Загорец (Нова Загора). Шампионатът в Югоизточната В група се подновява на 23 февруари.