Новият изпълнителен директор на Левски няма да се казва Павел Колев, научи Sportal.bg. Собственикът на "сините" Спас Русев първоначално беше убедил заместник изпълнителния директор на футболната ни централа да поеме цялата власт на стадион "Георги Аспарухов", но днес окончателно бившият журналист отказал поста. Така бизнесменът претърпя провал, в това, което трябваше да бъде най-важният му трансфер през тази зима.

Босът на Левски искаше Колев, който натрупа огромен опит през годините, да ръководи изцяло клуба. Бившият журналист е наясно с всичките новости и промени във футбола през последните години, има много сериозни контакти в УЕФА, говори перфектно няколко езика (английски, френски, италиански, сръбски), а през 2018 година беше дипломиран в Швейцария по Образователната програма на УЕФА - MESGO (магистратура по управление на европейския спорт). През 2012 година Колев бе и сред първите, получили Сертификата по футболен мениджмънт на УЕФА. Освен това от миналата година Павел Колев е постоянен член на Комисията по статута и трансферите на футболисти и агенти към УЕФА.

@@@

Именно това бе основната причина Русев да иска да  го привлече в Левски, тъй като иска експертна квалификация на европейско ниво, която да повиши административния капацитет на 104-годишния футболен клуб, в която видимо има доста проблеми.

Интересното е, че двете страни се бяха разбрали още в средата на ноември, а Колев имаше няколко условия. Едно от тях беше да получи списък със седем документа - счетоводен баланс, списък с кредитори и др., за да се запознае с реалната ситуация при 26-кратните шампиони на България.
Тези документи му бяха изпратени едва на 4 януари, но след обстойното им преглеждане 43-годишният директор на БФС е взел решение да не приема предложението.

@@@

Това е тежък удар за Левски и Спас Русев, тъй като видимо клубът се управлява много лошо и трупа непрекъснато задължения, които могат да се окажат фатални. Освен това и треньорът на "сините" Славиша Стоянович обяви, че се моли възможно най-бързо на "Герена" да има нов директор, като дори беше водил разговори с Павел Колев. Както е известно, специалистът заяви, че чака няколко нови попълнения, нов директор, а също така се надява, шефовете да се разплатят и да получат лиценз за евротурнирите.

На този етап изпълнителен директор на "Герена" остава Красимир Иванов.