Виждате, че идеи, които сме споделяли през последните две десетилетия и заради които бяхме нападани, охулвани, говоря националистически, патриотичните идеи, сега са модерните идеи в Европа. Те идват на мода. Те ще бъдат подкрепяни от все повече и повече хора. Това заяви от трибуната председателят на парламентарната група на Обединени патриоти и лидер на АТАКА Волен Сидеров в началото на новата парламентарна сесия.
 
Той прогнозира, че годината ще бъде историческа за Европа, година на разместване на пластовете. „Европа трябва да реши каква ще бъде. Дали да е свободна територия за незаконни мигранти, които да я прегазват или не. През тази година в Европа ще стане сблъсък, но не на т. нар. ляво и дясно. Ще е сблъсък глобализъм – антиглобализъм. Сблъсък соросоизъм срещу здрави национални консервативни традиционни ценности“, каза още Сидеров.

Той подчерта, че този път народът трябва да прати в Европарламента отбор, който да защитава интереса на България в Европа.

„Българският интерес да бъде над всичко, не вашингтонският, не московският, на анкарският, а българският!“, заяви още Сидеров и допълни, че от нас зависи дали този път ще отидем в центъра на Европа и българският глас ще се чуе ясно. ЕС е конструиран неправилно. Той трябва да бъде Съюз на отечествата, на народи, които пазят своя интерес и не искат да бъдат обезличени.

„От нас зависи дали ще бъдем наблюдатели от последния ред или активни участници. Аз предлагам да сме участници“, убеден е Сидеров.
„Предлагам през тази година да не си пречим по стар български обичай един на друг, защото ако това нещо го преодолеем, ние сме просто непобедими. Знаем го от историята. Най-големият порок, най-голямата слабост на нашия национален характер е, че си пречим един на друг. Ако успеем да преодолеем този порок през тази много важна за света година, съм сигурен, че България ще покаже чудеса. Ще покаже, че не е държава от периферията. През 2019 година България да спре да изпълнява и козирува“, отсече още атакистът.

Сидеров заяви категорично, че през тази година патриотите ще продължат да работят за повишаването на доходите на българите. „Знам, че има много критики по този въпрос, но мандатът не е приключил. Това, което сме обещали и заложили като програма, ще го изпълним. Доходите на българите ще се увеличават. И пак повтарям, ако не си пречим много един на друг“, допълни той.

„Мисля, че това е годината, в която ще се явим на изпит – ставаме ли за политици или не. И да ви кажа честно този изпит сигурно няма да има поправителна сесия. Така че, уважаеми колеги, вземете се в ръце, нека да бъдем на ниво. Пожелавам българският народ да бъде на ниво, да участва активно в защитата на българския национален интерес. Ние ще бъдем там, където трябва и където сме били винаги. Ние ще отстояваме нашите виждания и идеи, които сега стават най-модерните идеи в Европа“, заключи Волен Сидеров.