Любовчия решил да си отмъщава на отец Иван, като запали дома му, но объркал къщата, съобщава BulNews.
 

Делото срещу Б.П., който е осъждан за множество кражби, се гледа в районния съд в Лом. От документите по процеса става ясно, че в средата на юни 2017 година мъжът е запалил два имота в село Якимово.
 
На 14 юни 2017 г. около 4.30 часа Б.П. драснал клечката на постройка в имот на ул. "Георги Димитров" № 9. Имотът е собственост на М.И., който живее в София. Тогава изгоряла цялата постройка и покъщнината в нея, както и 300 бали люцерна.
 
На следващата нощ около половин час след полунощ подпалвачът запалил постройка, собственост на фондация „Дом за сираци св. Николай“, намираща се на ул. "Александър Стамболийски" в селото. За щастие тя била необитаема и лумналите пламъци не ранили никого, но покривът на сградата изгорял.
 
Причината младежът да запали сградата към приюта е, че бившата му приятелка живеела там. Дни преди да започне огнените атаки Б.П. и възлюбената му се скарали. Пред магистратите младежът заявил, че тя е била настройвана от свещеника срещу него, като той я съветвал да не се виждат повече. Тогава ревнивецът решил да отмъсти на отец Иван, като запали една от къщите му. Така той драснал клечката на първия имот, мислейки, че е на отеца, но сгрешил. Когато разбрал за гафа си, взел решение да се поправи и още на следващата нощ да изпепели правилния имот.
 
За действията си пироманът е осъден на 2 години затвор при първоначален строг режим. Той ще трябва да заплати направените  разноски по делото и да покрие нанесените щети на потърпевшите от палежите.
Присъдата може да се обжалва пред окръжния съд в Монтана.