Семейството на херцога и херцогинята на Кеймбридж - Уилям и Кейт, изглежда точно като в приказките – бляскава сватба, три деца, щастлив семеен живот в истински замък, любов и хармония в отношенията им.

Неотдавна отви показахме .

Малко след това ви разкрихме и .

Преди време пък .

В края на миналата година отви разкрихме , а малко след това .

Сега обаче ототкрихме още куп пикантерии във връзката на херцога и херцогинята на Кеймбридж.

Оказа се, че в основата са диамантите, сапфирите, аметистите и перлите. Е, не е като .

Стана ясно, че щом се касае за любимата му принц Уилям никак не се замисля или пък стиска.

Преди време отви обяснихме, че .

Е, излиза обаче, че малкият принц има още какво да учи от батко си, тъй като Уилям е бил изключително щедър от към подаръци към Кейт.

Сега отще ви покажем едни най-скъпите и уникални подаръци, който херцогът на Кеймбридж е правил на любимата си Кейт.

Пръстен от розова злато с перли и гранит
През 2005 г., едва година и половина след началото на връзката им, принц Уилям дал на Кейт първото й бижу-подарък, намеквайки за сериозността на намеренията му. Бъдещата херцогиня на Кеймбридж получила пръстен от розово злато с перли и гранит. Оказа се, че той е има голяма символика, защото перлите са семейният камък на Уилям, а гранитът е запазен метал за семейството на Мидълтън. За пръв път Кейт беше забелязана с този пръстен на завършването й в университета в Сейнт Андрюс.

Годежният пръстен на принцеса Даяна



След още пет години Уилям най-накрая осъзна, че Кейт е жената за него и й направи предложение за брак по време на пътуване до Кения. Казват, че преди да коленичи на един крак, Уилям бил много притеснен и се страхувал от отказ. Напразно: пред пръстена с 18-каратово синьо сапфир, заобиколен от 14 диаманта, които преди това принадлежаха на принцеса Даяна, нито едно момиче не би се съпротивлявало и Кейт не е изключение.

Уелски златен сватбен пръстен



Сватбеният пръстен на Кейт често остава незабелязан - класическият модел без камъни бледнее пред впечатляващия сапфир на лейди Дий, който Мидълтън носи на същия пръст. Но стойността му не е по-малка. По традиция, брачните халки на членовете на кралското семейство на Великобритания (само жените ги носят) са изработени от уелско злато, което е известно с най-високото си качество и чистота.

Обеци със сапфири и диаманти



След сватбата принц Уилям подари на Кейт още една бижу, което преди това отново е принадлежала на майка му - обеци със сапфири и диаманти. Принцеса Даяна ги носеше като шипове. Кейт Мидълтън ги преработи малко и ги накара да приличат на закачалки. Херцогинята Кеймбридж ги сложи за първи път три месеца след брака й с Уилям по време на канадското им турне.

Обеци от зелен аметист
Принц Уилям бързо осъзна, че бижутата са едни от любимите аксесоари на жена му. Именно това на Коледа през 2011 г., Кейт получи обеци с 6-каратови зелени аметисти и диаманти на Кики Макдоно, които са на стойност 3,880 долара. Бижутата се превърнаха в един от нейните любими - Кейт често се появява в тези обеци на публично място.

Часовник Cartier



Има сериозна традиция в кралското семейство - след раждането на дете на майката се подарява бижу. След появата на принц Джордж през 2013 г., Уилям дълго мислил какво да подари на херцогинята Кеймбридж за първото им дете. Трябваше да й даде розова диамантена брошка. Но Уилям беше по-практичен и дал на Кейт часовник „Ballon Bleu de Cartier“ със сапфир на циферблата, който напълно съвпада с годежния й пръстен. / jenata.blitz.bg