Камера е заснела побоя на цигани над военния във село Войводиново, това стана ясно от думите на районния прокурор Чавдар Грошев преди минути, предаде репортер на Glas.bg. Обстановката на камерата не била насочена да обхване действията, но в определен етап в записа се вижда блъскане и налагане, като няма установен пряк очевидец, който да е видял какво се е случило отначало, стана ясно още на пресконференцията. 

Ромите са с обвинение за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Те не осъждани до момента.  За действията си те могат да лежат зад решетките от 2 до 10 години. От прокуратурата ще настояват за най-тежката мярка - "задържане под стража". Тя ще бъде разгледана в съда в четвъртък, когато изтичат 72-та часа от задържането на обвиняемите.

Според военнослужещия двамата роми са го напсували и това е провокирало конфликта. От другата страна - двамата обвиняеми твърдят, че не се признават за виновни. По техните думи те били нападнати и е имало провокация от страна на военния. Други участниците в боя не е имало. След сблъсъка ромите са избягали в циганската махала, която е била на стотина метра.

Свидетели на мелето се появяват на по-късен етап. Не е ясно кой е подал сигнала за побоя.

Към момента военният е в болница със счупена яблъчна кост и му предстоят операции.

Очаквайте подробности!