Всичките жители в незаконните постройки в циганската махала в село Войводиново вече са се изнесли, показа екипът на Канал 3. Вицепремиерът Красимир Каракачанов инспектира опразнените помещения и дворове.

"Жители на тази махала в момента няма, тя е изцяло празна", предаде от Войводиново пратеникът на Канал 3 Димитър Драганов.

Всички къщи от ромската махала са незаконни, заяви по-рано днес кметът на община Марица Димитър Иванов по bTV. Започва нова проверка на институциите, които обещават действия след седмица и премахване на незаконните постройки.

Не искаме втора Катуница, каза от своя страна представител на протестиращите жители от село Войводиново, след като на Богоявление двама цигани пребиха зверски военен от Специалните части. По думите му, бащата на единия побойник отишъл да го разтървава, а синът отвърнал по адрес на военния: "Остави ме да го довърша".

Междувременно, 33-годишният Валентин Димов остава в болницата. Предстоят му две тежки операции след побоя, който преживя. Побойниците са две момчета на по 17 и 21 г. от циганската махала, които му препречиха пътя пред колата на 6 януари и вместо да се отдръпнат, му се нахвърлиха да го бият. При намесата на местни жители, които се втурнали да му помогнат, пристигнали двайсетина роми, въоръжени с колове.