Киев. Ограничителни мерки, както се очакваше, ще се предприемат срещу „някои руски предприятия и компании от държавите в Европа, които обезпечават работата на ООО "Титанови инвестиции" в Армянск", информира ТАСС.
Правителството на Украйна е започнало да разширява списъка на санкциите срещу физически и юридически лица, които са в сътрудничество с предприятия от Крим и Донбас. За това се казва в съобщение на Министерството по въпросите на териториите в Украйна, които не са под контрола на Киев.
"Близо 23 физически лица са подведени под отговорност за незаконно провеждане на археологически дейности на обекти, свързани с културното наследство ", се съобщава в изявлението. Ограничителни мерки, както се предполага, ще бъдат предприети и срещу "някои руски предприятия и срещу компании от държави в Европа, които обезпечават дейността на ООО "Титанови инвестиции" в Армянск".
В обновения списък попадат и близо 14 юридически лица, привлечени под отговорност, че са доставяли материали, оборудване и услуги за заводите от военно-промишления комплекс на Руската федерация, както и компании, осигуряващи дейността на ферибота на полуострова и на Кримския мост. Документът е внесен за обсъждане в Съвета за национална безопасност и отбрана. От февруари 2014 година насам Украйна вече е въвела забрани срещу 1228 физически и 468 юридически лица, сред които има руски политици, държавни служители, ръководители на предприятия, журналисти. В 2017 година Киев въвежда санкции и срещу руски предприятия и медийни сектори.

Превод и редакция: Ивелина Ватова