Несебър остави централната ул."Отец Паисий" затворена целогодишно

Живеещите не искат да бъде вдигнато ограничението за автомобилите, коментира кметът на града Николай Димитров


Ресторантьор и аптекар натискат да се отвори, но кметът ги отряза





Ул.„Отец Паисий” в Несебър остава затворена целогодишно за автомобили. За търговците това е огромен проблем, но за живеещите е добре дошло. Това стана ясно от думите на кмета на града Николай Димитров. 

„След края на сезона направихме среща с всички живущи на ул.„Отец Паисий” и те изразиха мнение, че улицата трябва да остане напълно затворена. Общинска администрация управлява пътя и съблюдава да се спазват принципите за бърз и безопасен транспорт, но и се грижи животът на пешеходците да е извън опасност. Промяната в организацията на движението за прекалено кратки периоди може да доведе до пътни инциденти и застрашава живота и здравето на хората и поради тази причина улицата остава ограничена за МПС”, разясни кметът.

Стана ясно, че живеещите ул.„Отец Паисий” имат устройства за сваляне на боларда, в случай че им се наложи и, че ситуацията е проиграна.

Николай Димитров уточни, че един от наемателите на търговско помещение по нея използвано като аптека, желае да бъде отворена, защото Общината блокирала хората нуждаещи се от животоспасяващи медикаменти. 



Според експертите от администрацията обаче, в случай че се отвори улицата ще се напълни отново с  коли, които ще затруднят движението по нея и ще предизвикат хаос в Несебър. Достъп доул. "Отец Паисий" има от съседните ул.„Раковски” и ул.„Кирил и Методий”, а джобовете по протежението ѝ също могат да бъдат използвани за паркиране, коментират още те.

Кметът Николай Димитров каза, че „много хора в днешно време искат да влязат с колите си в аптеката, в ресторанта, но безопасността на пешеходците е по-важна”.



В категории: Несебър