Коледният благотворителен базар на школи от ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна успя да събере сумата от 1431 лв., която бе преведена по сметката на Красимир Коев от с. Шкорпиловци.

17-годишното момче страда от рядко генетично заболяване и се нуждае от трансплантация на бял дроб. Базарът бе подреден в Младежки дом – Варна. В него със свои ръчно изработени изделия участие взеха възпитаниците на школата по изобразително изкуство "Импресия" с ръководител Илиана Бораджиева и школата по етнография и народни занаяти "Творилницата". Неин ръководител е Мария Борисова. За благотворителна разпродажба бяха предложени и част от изделията, които участваха в Общинския конкурс „Рождество Христово“. Ръководството на ОДК – Варна благодари за проявената съпричастност на всички, които закупиха картички и коледна украса и по този начин спомогнаха за набирането на средствата. 

Журналистът и пиар на ОДК Емилиян Ялъмов също се включи в благородната инициатива. Той подари по една своя книга с автограф на всеки, който дари средства за Краси Коев. Това стана по време на премиерата на книгата „На светска вълна“, на която за един час бяха събрани 300 лв.  Така общата сума, която получи момчето от с . Шкорпиловци, надхвърли 1700 лв.