Академията на Хебър призова, чрез своята фейсбук страница, родителите на децата, които тренират в отбора, да ги обличат добре, тъй като температурите вън са доста ниски. Публикуваме обръщението на „зелените" без редакторска намеса:

„Уважаеми родители,

Поради застудяването и възникналите въпроси от вас, прилагаме няколко позиции, с които се надяваме да отговорим на тях:

Във футболните академии спортът се практикува целогодишно само навън. Ние сме се заели да изграждаме в децата ви, освен добри футболни умения, така и дисциплина и отношение към спорта. Ако ни се доверите, сами ще се убедите, че тренировките навън ще закалят и организма на децата ви.

Тренировките се отлагат по преценка на треньора само при проливен дъжд и невъзможност да се почистят игрищата при обилен снеговалеж. В такива случаи пропуснатите тренировки ще се провеждат в други дни.

Подходящото облекло за тренировки при зимни условия навън е: термобельо/термоблузи с дълъг ръкав и дълги термоклинове под спортната екипировка, шапки, ръкавици с пръсти. Препоръчително е да им закупите и яки за тренировки от микрофибър, за да топлят вратовете.

При възможност зала за тренировки ще бъде осигурена само за най-малките деца.

В Академия Хебър тренировките по футбол само през зимните месеци - декември, януари и февруари, за децата, които все още не участват в мачовете от първенството няма да бъдат задължителни. Всеки родител, който от съображения, касаещи здравето на детето му, реши да го спре от тренировки през тези месеци може да го направи, като уведоми своевременно отговорния треньор. В такъв случай за неприсъствените зимни месеци такса няма да се дължи, а детето ще остане член на Академията!"