Делегация от Казанлък представя културно-историческото наследство и възможностите за туризъм в региона в Берлин. От днес в рамките на три дни, под мотото „Казанлък представя Фестивала на розата“, пред германски туроператори и потенциални туристи ще бъдат представени рекламни филми за Долината на розите и тракийските царе и за туристическите обекти на територията на общината.
 

В Казанлък събират стари фотоси, готвят фотоалбум „СтарЪ КазанлъкЪ“

Поканата за презентация е провокирана от засиления интерес към Фестивал на розата в Германия през последните години. Гостуването е организирано по покана на Български културен институт в Берлин от 17-ти до 20-ти декември.
 
Община Казанлък
Пред немската публика богатствата на Казанлък представят Сребра Касева, началник „Кабинет“ на Кмета, Кристиян Желязков, Исторически музей „Искра“, Мария Игнатова, член на Общинския Консултативн съвет по култура и туризъм и Царица Роза 2011 Симона Петкова.
 

Начало на фотоконкурса „Зимно вълшебство в Казанлък“

Община Казанлък
На срещите се очаква присъствието на наши дипломати в Германия. От името на БКИ покана е отправена и към Анете Брандес - управител на туристическо бюро в Хамбург и дъщеря на почетния генерален консул на България в Германия проф. д-р Герд-Винанд Имайер.